Bc. Adam Lysek

Diplomová práce

Vlivy působící na aktivitu syřidel při sýření mléka

The factors, which have an effect on rennets activity during milk curdling
Anotace:
Diplomová práce se zabývá problematikou syřidel. V práci je popsané základní složení mléka, charakteristika a rozdělení syřidel, a jejich princip během srážení mléka. Dále jsou popsány faktory, které ovlivňují jejich účinnost a zásady při používání syřidel. Práce dále zahrnuje pracovní postup sýření mléka a výpočet dávky syřidla.V praktické části byla sledována aktivita syřidel za různých skladovacích …více
Abstract:
This thesis examines the issue of rennets. In this work the basic structure of milk is described, then characteristics and rennets division and it´s principle during milk coagulation. Furthermore I have tried to describe factors, which influence thein efficiency and principles during using rennets. This work also includes working proces of milk curdling and dose calculation.In practical part the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Roman Pytel
  • Oponent: Lenka Pohlodková, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma