Bc. Monika Jánská

Bakalářská práce

Mohou číšníci v restauraci dopředu odhadnout výši spropitného?

Can restaurant waiters guess value of gratuity in advance?
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá schopností číšníků dopředu odhadnout spropitné. Práce začíná přehledem dostupné literatury o spropitném. Data pro analýzu byla sesbírána ve čtyřech brněnských restauracích od 6 číšníků. V druhé kapitole se seznámíme s daty a popisnými statistikami a v korelacích ověříme, zda číšníci dokáží odhadnout spropitné. Poté provedeme regresní analýzy a porovnáme faktory ovlivňující …více
Abstract:
This bachelor thesis deals with ability of waiters to guess value of gratuity in advance. In the first part, we introduce earlier studies on the topic of tipping. Data were obtained from four restaurants and six waiters. In second chapter I present variables and their descriptive statistics and we verify the ability of waiters to guess value of gratuity on correlation. Then we create regression analysis …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 30. 5. 2016
  • Vedoucí: Ing. Michal Kvasnička, Ph.D.
  • Oponent: Ing. Štěpán Mikula, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta