Bc. Monika Jánská

Bachelor's thesis

Mohou číšníci v restauraci dopředu odhadnout výši spropitného?

Can restaurant waiters guess value of gratuity in advance?
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá schopností číšníků dopředu odhadnout spropitné. Práce začíná přehledem dostupné literatury o spropitném. Data pro analýzu byla sesbírána ve čtyřech brněnských restauracích od 6 číšníků. V druhé kapitole se seznámíme s daty a popisnými statistikami a v korelacích ověříme, zda číšníci dokáží odhadnout spropitné. Poté provedeme regresní analýzy a porovnáme faktory ovlivňující …more
Abstract:
This bachelor thesis deals with ability of waiters to guess value of gratuity in advance. In the first part, we introduce earlier studies on the topic of tipping. Data were obtained from four restaurants and six waiters. In second chapter I present variables and their descriptive statistics and we verify the ability of waiters to guess value of gratuity on correlation. Then we create regression analysis …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2016

Thesis defence

  • Date of defence: 30. 5. 2016
  • Supervisor: Ing. Michal Kvasnička, Ph.D.
  • Reader: Ing. Štěpán Mikula, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakulta