Mohou číšníci v restauraci dopředu odhadnout výši spropitného? – Bc. Monika Jánská
Bc. Monika Jánská
Bachelor's thesis
Mohou číšníci v restauraci dopředu odhadnout výši spropitného?
Can restaurant waiters guess value of gratuity in advance?
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá schopností číšníků dopředu odhadnout spropitné. Práce začíná přehledem dostupné literatury o spropitném. Data pro analýzu byla sesbírána ve čtyřech brněnských restauracích od 6 číšníků. V druhé kapitole se seznámíme s daty a popisnými statistikami a v korelacích ověříme, zda číšníci dokáží odhadnout spropitné. Poté provedeme regresní analýzy a porovnáme faktory ovlivňující …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with ability of waiters to guess value of gratuity in advance. In the first part, we introduce earlier studies on the topic of tipping. Data were obtained from four restaurants and six waiters. In second chapter I present variables and their descriptive statistics and we verify the ability of waiters to guess value of gratuity on correlation. Then we create regression analysis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2016
Identifier:
https://is.muni.cz/th/hp6vu/
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2016
- Supervisor: Ing. Michal Kvasnička, Ph.D.
- Reader: Ing. Štěpán Mikula, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JÁNSKÁ, Monika. \textit{Mohou číšníci v restauraci dopředu odhadnout výši spropitného?}. Online. Bachelor's thesis. Brno: Masaryk University, Faculty of Economics and Administration. 2016. Available from: https://theses.cz/id/w346rm/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakultaMasaryk University
Faculty of Economics and AdministrationBachelor programme / field:
Economic Theory / Economics
Theses on a related topic
-
Analysis of Organic Coffee on the Czech Market
Margarita Yelisseyeva -
Expertise in the Czech energy industry: A field analysis
Nathalie Marková -
Popisná statistika v SASu
Martin Dettelbacher -
Empirický výzkum, jak zákazníci českých restaurací dávají spropitné, zkoumaný pomocí metody policy capturing
Monika Szalaiová -
Polní experiment s faktory ovlivňujícími spropitné číšníků v restauracích
Mária Barčinová -
Spropitné v restauracích: Individuální a institucionální strategie
Michaela Šrámková -
Spropitné: empirický výzkum chování zákazníků slovenských restaurací
Iveta Vašková -
Field experiment with tipping
Andrey Bortnik