Mohou číšníci v restauraci dopředu odhadnout výši spropitného? – Bc. Monika Jánská
Bc. Monika Jánská
Bakalářská práce
Mohou číšníci v restauraci dopředu odhadnout výši spropitného?
Can restaurant waiters guess value of gratuity in advance?
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá schopností číšníků dopředu odhadnout spropitné. Práce začíná přehledem dostupné literatury o spropitném. Data pro analýzu byla sesbírána ve čtyřech brněnských restauracích od 6 číšníků. V druhé kapitole se seznámíme s daty a popisnými statistikami a v korelacích ověříme, zda číšníci dokáží odhadnout spropitné. Poté provedeme regresní analýzy a porovnáme faktory ovlivňující …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with ability of waiters to guess value of gratuity in advance. In the first part, we introduce earlier studies on the topic of tipping. Data were obtained from four restaurants and six waiters. In second chapter I present variables and their descriptive statistics and we verify the ability of waiters to guess value of gratuity on correlation. Then we create regression analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/hp6vu/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2016
- Vedoucí: Ing. Michal Kvasnička, Ph.D.
- Oponent: Ing. Štěpán Mikula, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakultaMasarykova univerzita
Ekonomicko-správní fakultaBakalářský studijní program / obor:
Ekonomické teorie / Ekonomie
Práce na příbuzné téma
-
Analysis of Organic Coffee on the Czech Market
Margarita Yelisseyeva -
Expertise in the Czech energy industry: A field analysis
Nathalie Marková -
Popisná statistika v SASu
Martin Dettelbacher -
Empirický výzkum, jak zákazníci českých restaurací dávají spropitné, zkoumaný pomocí metody policy capturing
Monika Szalaiová -
Polní experiment s faktory ovlivňujícími spropitné číšníků v restauracích
Mária Barčinová -
Spropitné v restauracích: Individuální a institucionální strategie
Michaela Šrámková -
Spropitné: empirický výzkum chování zákazníků slovenských restaurací
Iveta Vašková -
Field experiment with tipping
Andrey Bortnik