Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu – Bc. Barbora Kuchlerová
Bc. Barbora Kuchlerová
Diplomová práce
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Antioxidant properties of apples treated by osmo-dehydration with the addition of cinnamaldehyde
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá změnou antioxidačních vlastností jablek po procesu osmodehydratace s přídavkem skořicového aldehydu. Teoretická část se věnuje popisu antioxidantů a jejich vlivu na lidské zdraví. Dále se zabývá možnostmi, jak stanovit jejich antioxidační kapacitu. V další části jsou popsány extrakční metody a následná analýza kapalinovou chromatografií. V poslední části je popsán proces …víceAbstract:
This thesis deals with the change of antioxidant properties of apples after osmo-dehydration process with the addition of cinnamaldehyde. The theoretical part is devoted to the description of antioxidants and their influence on human health. It also deals with the possibilities of determining their antioxidant capacity. In the next part, extraction methods and subsequent analysis by liquid chromatography …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KUCHLEROVÁ, Barbora. \textit{Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací$\backslash$nl$\{\}$ s přídavkem skořicového aldehydu}. Online. Diplomová práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/w3x0mu/.
Jak správně citovat práci
Kuchlerová, Barbora. Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Analýza antioxidantů v přírodních matricích s využitím spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií
Petra Šilarová -
Stanovení biologicky významných látek v rostlinách tradiční asijské medicíny pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Eliška Krejzová -
Separace polyfenolů v octech kapalinovou chromatografií\nl{} s využitím gradientové eluce
Barbora Čápová -
Skořicový aldehyd jako potravinářské aditivum
Kateřina Hájková