Bc. Barbora Kuchlerová

Master's thesis

Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu

Antioxidant properties of apples treated by osmo-dehydration with the addition of cinnamaldehyde
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá změnou antioxidačních vlastností jablek po procesu osmodehydratace s přídavkem skořicového aldehydu. Teoretická část se věnuje popisu antioxidantů a jejich vlivu na lidské zdraví. Dále se zabývá možnostmi, jak stanovit jejich antioxidační kapacitu. V další části jsou popsány extrakční metody a následná analýza kapalinovou chromatografií. V poslední části je popsán proces …more
Abstract:
This thesis deals with the change of antioxidant properties of apples after osmo-dehydration process with the addition of cinnamaldehyde. The theoretical part is devoted to the description of antioxidants and their influence on human health. It also deals with the possibilities of determining their antioxidant capacity. In the next part, extraction methods and subsequent analysis by liquid chromatography …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Kuchlerová, Barbora. Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs