Možnosti technologického zpracování méně známých ovocných druhů – Bc. Terezie Hotárková
Bc. Terezie Hotárková
Diplomová práce
Možnosti technologického zpracování méně známých ovocných druhů
Possibilities of technological processing lesser known fruit species
Anotace:
Cílem práce bylo teoreticky popsat vybrané méně známé druhy ovoce (aronie, jeřáb a dřín) a možnosti jejich technologického zpracování. V praktické části práce u vybraných plodů bylo provedeno měření fyzikálně-chemických parametrů. Následně bylo ovoce konzervárensky zpracováno na džemy a kompoty. Vyrobené produkty byly senzoricky a analyticky zhodnoceny a na základě výsledků byla vybrána nejvhodnější …víceAbstract:
The aim of the thesis was to theoretically describe selected types of fruit (chokeberry, rowan and cornelian cherry) and the possibilities of their technological processing. In the practical part of the work, physico-chemical parameters were measured for selected fruits. Then the fruit was processed into jams and compotes. The manufactured products were sensory evaluated and based on the results, the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
- Vedoucí: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Strategická analýza budovania značky a dlhodobého záujmu o nezávislú galériu: Prípadová štúdia galérie Citrus Jam
Diana Fašangová -
JAMstack a bezpečnostní problémy související s jeho použitím
David Fíža -
Využití metod projektového řízení při organizaci kulturní události - JAM FEST
Eva Krčmářová -
Geotechnický monitoring stavebních jam
Michal Bernard -
Nové technologie diagnostiky důlních jam.
Jiří Dorda -
Příspěvek k realizaci pažení stavebních jam
Jaroslav Vorel -
Tvorba webu s využitím technologie JAM Stack
Jakub MINKA -
Inženýrskogeologické poměry vybraných jam v ostravsko-karvinském revíru
Jiří Nečas