Bc. Terezie Hotárková

Diplomová práce

Možnosti technologického zpracování méně známých ovocných druhů

Possibilities of technological processing lesser known fruit species
Anotace:
Cílem práce bylo teoreticky popsat vybrané méně známé druhy ovoce (aronie, jeřáb a dřín) a možnosti jejich technologického zpracování. V praktické části práce u vybraných plodů bylo provedeno měření fyzikálně-chemických parametrů. Následně bylo ovoce konzervárensky zpracováno na džemy a kompoty. Vyrobené produkty byly senzoricky a analyticky zhodnoceny a na základě výsledků byla vybrána nejvhodnější …více
Abstract:
The aim of the thesis was to theoretically describe selected types of fruit (chokeberry, rowan and cornelian cherry) and the possibilities of their technological processing. In the practical part of the work, physico-chemical parameters were measured for selected fruits. Then the fruit was processed into jams and compotes. The manufactured products were sensory evaluated and based on the results, the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 4. 6. 2024
  • Vedoucí: prof. Ing. Josef Balík, Ph.D.
  • Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta