Dynamika změn obsahu anthokyanů při potravinářském zpracování zrna barevných pšenic. – Ing. Veronika Neřádová
Ing. Veronika Neřádová
Disertační práce
Dynamika změn obsahu anthokyanů při potravinářském zpracování zrna barevných pšenic.
Dynamics of changes of anthocyanins content during the food processing of colour wheat grain
Anotace:
V rámci experimentální části byla sledována dynamika změn obsahu anthokyanů během zpracování zrna barevných odrůd ozimých pšenic PS Karkulka a Škorpion na pekárenské a těstárenské výrobky a pivo. V rámci technologického zpracování bylo provedeno i stanovení celkových polyfenolů a antioxidační aktivity. Z výsledků je patrné, že genetické faktory, vliv ročníku a povětrnostních podmínek měly významný …víceAbstract:
In the experimental part, the dynamics of changes of anthocyanins content during the food processing of the grain of coloured winter wheat varieties of PS Karkulka and Škorpion for bakery and pastry products and beer was monitored. As a part of the technological processing, total polyphenols and antioxidant activity were also determined. The results showed that genetic factors, the influence of year …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
- Oponent: Miroslav Jůzl, prof. Ing., CSc., Bohuslava Tremlová, MVDr., Tatiana Bojňanská, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
-
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Barevné pšenice, možnosti zpracování a pekárenské využití
Dana Plucarová -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Vizuální identita PiTy BEER
Tereza Matoušková