Ing. Veronika Neřádová

Disertační práce

Dynamika změn obsahu anthokyanů při potravinářském zpracování zrna barevných pšenic.

Dynamics of changes of anthocyanins content during the food processing of colour wheat grain
Anotace:
V rámci experimentální části byla sledována dynamika změn obsahu anthokyanů během zpracování zrna barevných odrůd ozimých pšenic PS Karkulka a Škorpion na pekárenské a těstárenské výrobky a pivo. V rámci technologického zpracování bylo provedeno i stanovení celkových polyfenolů a antioxidační aktivity. Z výsledků je patrné, že genetické faktory, vliv ročníku a povětrnostních podmínek měly významný …více
Abstract:
In the experimental part, the dynamics of changes of anthocyanins content during the food processing of the grain of coloured winter wheat varieties of PS Karkulka and Škorpion for bakery and pastry products and beer was monitored. As a part of the technological processing, total polyphenols and antioxidant activity were also determined. The results showed that genetic factors, the influence of year …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Miroslav Jůzl, prof. Ing., CSc., Bohuslava Tremlová, MVDr., Tatiana Bojňanská, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů