Mikrobiální společenstva mléka – Bc. Anna Petříková
Bc. Anna Petříková
Bakalářská práce
Mikrobiální společenstva mléka
Microbial communities in milk
Anotace:
V této bakalářské práci se věnujeme mikrobiálním společenstvům mléka. V mléce se před dojením vyskytuje malé množství primární mikroflóry, ktará je během dojení potlačená sekundární mikroflórou. Mléko je vhodným médiem pro růst bakterií mléčného kvašení, které dále určují vlastnosti mléka. Během fermentace mléka bakteriemi mléčného kvašení vznikají některé zdraví prospěšné látky. V mléčných výrobcích …víceAbstract:
In this thesis we study microbial communities in milk. Before milking we can find a small amount of primary microflora in the milk, which is supressed during milking by the secondary microflora. The milk si good medium for lactic acid bacteria´s growth, which helps to determine qualities of the milk. During a fermentation of the milk by the lactic acid bacteria som health-beneficial substances are …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/wmlvs/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2012
- Vedoucí: RNDr. Kateřina Kšicová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Obecná biologie
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná