Bc. Anna Petříková

Bakalářská práce

Mikrobiální společenstva mléka

Microbial communities in milk
Anotace:
V této bakalářské práci se věnujeme mikrobiálním společenstvům mléka. V mléce se před dojením vyskytuje malé množství primární mikroflóry, ktará je během dojení potlačená sekundární mikroflórou. Mléko je vhodným médiem pro růst bakterií mléčného kvašení, které dále určují vlastnosti mléka. Během fermentace mléka bakteriemi mléčného kvašení vznikají některé zdraví prospěšné látky. V mléčných výrobcích …více
Abstract:
In this thesis we study microbial communities in milk. Before milking we can find a small amount of primary microflora in the milk, which is supressed during milking by the secondary microflora. The milk si good medium for lactic acid bacteria´s growth, which helps to determine qualities of the milk. During a fermentation of the milk by the lactic acid bacteria som health-beneficial substances are …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 19. 6. 2012
  • Vedoucí: RNDr. Kateřina Kšicová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta