Bc. Mikuláš Džuppa

Diplomová práce

Štúdium antioxidačných vlastností čajov

Studium antioxidačních vlastností čajů
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na řešení antioxidačních vlastností různých druhů čaje při rozličném způsobu přípravy. V literárním přehledu je objasněna historie, technologie zpracování, rozdělení, nejčastější způsoby přípravy čaje i jeho obsahové látky. V práci byl zjišťován celkový obsah polyfenolů a antioxidační kapacita metodou FRAP a DPPH a obsah vitamínu C ve vzorcích připraveného čaje. Rovněž byla …více
Abstract:
The Diploma Thesis is focused on the analysis of the antioxidant qualities and attributes of different kinds of tea under their specific methods of preparation. Literature overview provides history, processing technology, distribution and the most common means of tea preparation as well as its content substances. The Thesis discusses the overall containment of polyphenols and antioxidant capacity based …více
Abstract:
Diplomová práca je zameraná na riešenie antioxidačných vlastností rôznych druhov čaju pri rozličnom spôsobe prípravy. V literárnom prehľade je objasnená história, technológia spracovania, rozdelenie, najčastejšie spôsoby prípravy čaju ako aj jeho obsahové látky. V práci bol zisťovaný celkový obsah polyfenolov a antioxidačná kapacita pomocou metódy FRAP a DPPH a obsah vitamínu C vo vzorkách pripraveného …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví