Jakub Havel

Bachelor's thesis

Faktory ovlivňující kvalitu pštrosího masa

Factors affecting the ostrich meat quality
Abstract:
Tato bakalářská práce popisuje parametry pštrosího masa a faktory, které jej ovlivňují. První část práce byla věnována charakteristikám masa, kde byly popsány fyzikální, chemické, senzorické a histochemické vlastnosti. Z fyzikálních vlastností se pštrosí maso hodnotí texturou, zbarvením, pH a vazností. Obsah kolagenu se obecně s věkem zvyšuje, avšak pštrosí maso má celkově nízký obsah pojivové …more
Abstract:
This bachelor thesis was devoted to description of the parameters of ostrich meat and the factors that affect it. The first part of the thesis was devoted to the description of meat properties, where physical, chemical, senzory and histochemical properties were described. Among the physical properties, ostrich meat was characterized by texture, colour, pH and water holding capacity. The collagen …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 4. 2023

Thesis defence

  • Date of defence: 22. 5. 2023
  • Supervisor: doc. Ing. Darina Chodová, Ph.D.
  • Reader: Monika Okrouhlá, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses wnuddx wnuddx/2
5/4/2023
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.