Porovnání různých systémů hnojení v podmínkách ekologického zemědělství – Ing. Jiří Antošovský
Ing. Jiří Antošovský
Doctoral thesis
Porovnání různých systémů hnojení v podmínkách ekologického zemědělství
Comparison of different fertilization systems under organic farming conditions
Anotácia:
Hlavní způsoby zabezpečení dostatku živin pro pěstované plodiny v ekologickém zemědělství jsou zařazení tzv. zeleného hnojení, zapravení posklizňových zbytků, a především aplikace organických hnojiv. Cílem práce bylo prostřednictvím dlouhodobého polního pokusu porovnat dva různé produkční systémy hospodaření v režimu ekologického zemědělství, a to bez živočišné produkce a s chovem dobytka. Snahou je …viacAbstract:
The main treatment to ensure a sufficient nutrient in organic farming is realized by green manure crop cultivation, post-harvest residues incorporation to the soil and application of organic fertilizers. The aim of this long-term experiment was to compare two different production systems with and without livestock in terms of organic farming. The idea of this long-term experiment is to determine whether …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 1. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Pavel Ryant, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Florián, Ph.D., Ing., Jiří Balík, externi, Peter Kováčik, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesDoctoral programme / odbor:
Plant Production / General Plant Production
Práce na příbuzné téma
-
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Adéla Balogová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Nikola Gavendová -
Vývoj ekologického zemědělství v ČR a koncept Organic 3.0
Barbora Dvořáková -
Current state of organic production, manufacturing and availability of organic food in Ústí region
Karolína Malá -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Organic Food Market as an oportunity for SME
Nikola Laňková -
Ekologické zemědělství - právní aspekty
Kateřina Čerešňáková -
Srovnání rozvoje ekologického zemědělství ve Švédském království a České republice v letech 2000–2020
Božena Purmenská