Vliv obsahu tuku na smáčivost a povrchovou energii čokolády – Bc. Helena Žižková
Bc. Helena Žižková
Master's thesis
Vliv obsahu tuku na smáčivost a povrchovou energii čokolády
The Impact of Fat Content on Surface Energy and Wettability of Bar Chocolate
Abstract:
Na trhu existuje mnoho různých druhů čokoládových výrobku, které se liší nejen senzorickými a fyzikálně-chemickými vlastnostmi, ale hlavně svou surovinou skladbou a obsahem jednotlivých složek. Tato diplomová práce se u čokoládových výrobků zaměřuje na odlišnosti v použití různých druhů tuků kakaového másla, mléčného tuku, ekvivalentů, popřípadě náhražek kakaového másla. U těchto vzorků byly stanoveny …moreAbstract:
On the market there are many different types of chocolate products which differ both in the sensory and physico-chemical properties together with their raw material composition and the contents of the individual components. This MSc. thesis focuses on differences in the use of different types of fat - cocoa butter, milk fat, equivalents or cocoa butter substitutes in chocolate products. Studied samples …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2016
Accessible from:: 20. 4. 2016
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Žižková, Helena. Vliv obsahu tuku na smáčivost a povrchovou energii čokolády. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 20.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 20. 4. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Měření zeta potenciálu a kontaktního úhlu smáčení vzorků z lokality Darkov
Šárka Dvořáková -
Porovnání barvy, smáčení, drsnosti a tvrdosti neupraveného a termicky upraveného dřeva jedle obrovské
Josef Bárta -
Měření kontaktních úhlů smáčení a určování povrchové energie plastů
Ivo KRÁSNÝ -
Využití metod měření statického a dynamického kontaktního úhlu smáčení pro určení povrchové energie anorganických a polymerních substrátů
Martina KOŘENKOVÁ -
Vyhodnocení účinnosti odmašťování povrchů kovů pomocí online měření povrchového napětí a úhlu smáčení
Kristýna Králová -
Studium smáčení vlákenných struktur pomocí biokompatibilních hydrogelů
Radek Jirkovec -
Kakaové boby jako surovina pro výrobu čokolády.
Alena BEŇADIKOVÁ -
Čokoláda - Výukový text tématického celku kakao a čokoláda
Markéta Chelíková