Vliv huminových látek na vlastnosti masa brojlerových kuřat – Tomáš Novák
Tomáš Novák
Master's thesis
Vliv huminových látek na vlastnosti masa brojlerových kuřat
Influence of humic substances on the broiler chicken´s meat
Abstract:
Díky velké oblibě kuřecího masa se chovatelé snaží o zlepšení výtěžnosti masa a jeho kvalitativních parametrů, což vede k aplikaci různých doplňků krmiva, mezi které mimo jiné patří i krmné přípravky na bázi huminových látek. Ty se využívají pro jejich příznivé účinky na imunitní systém, funkce metabolismu a adaptabilitu organismu zvířat. Literární rešerše shrnuje poznatky o chovu brojlerových kuřat …moreAbstract:
Due to great popularity of the chicken meat, the breeders try to improve yield of meat and its quality parameters, which leads to the application of various food additives such as those based on humic compounds. Those humic matters are used for their positive influence over the immunity system, metabolic functions and adaptability of the livestock organisms. Literature review sums up the experience …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Milena Bušová, CSc.
- Reader: Daniel Bureš, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NOVÁK, Tomáš. \textit{Vliv huminových látek na vlastnosti masa brojlerových kuřat}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/wto4w6/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Monitoring of volatile substances in the meat
Many Eath -
Faktory ovlivňující kvalitu masa perliček
Kateřina Romanská -
Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího
Irena Lukeštíková -
Aktuální problematika zpracování drůbežího masa do masných výrobků
Jakub Formánek -
Vliv způsobů balení na mikroflóru masa
Kristýna Zemánková -
Vliv zbytků po zpracování technického konopí na senzorickou kvalitu kuřecího masa
Tomáš Macek -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Podnikatelský plán: Prodejna "Maso-Uzeniny"
Rudolf Gábor
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights