Antonín Puskarčík
Bachelor's thesis
Rozdílné pěstitelské technologie u chmele
Different cultivation technology of the hops
Abstract:
Hlávky chmele otáčivého (Humulus lupulus L.) jsou klíčovým komponentem ve výrobě piva poskytujícím hořkost, aroma a antimikrobiální vlastnosti. Dnešní trend biopotravin se promítl i do pivovarnictví, které tak začalo vyžadovat chmel v bio kvalitě. Navíc nové poznatky ohledně pozitivních účinků sekundárních metabolitů chmele na širokou škálu nemocí mohou přispět ke zvýšení poptávky po biopivu. Pěstování …moreAbstract:
Cones of hops (Humulus lupulus L.) are a key component in the production of beer, providing bitterness, aroma and antimicrobial properties. Today's organic food trend was also reflected in the brewing industry, which has begun to require hops in organic quality. In addition, new evidence of the positive effects of hop secondary metabolites on a wide range of diseases may contribute to increased demand …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petr Dvořák, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PUSKARČÍK, Antonín. \textit{Rozdílné pěstitelské technologie u chmele}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/ww3np1/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita ovoce: ekologické vs. konvenční zemědělství
Kateřina Veselá -
Ekologické zemědělství v Evropské unii a České republice - komparace výkonnosti biofarmy a konvenční farmy
Petra Strnadlová -
Ekologické zemědělství a biopotraviny živočišného původu
Zdenek Škoda -
Ekonomické zhodnocení přechodu z konvenčního na ekologické zemědělství
Eliška Poskočilová -
Změny v postavení agrárního sektoru v ČR se zaměřením na ekologické zemědělství
Kateřina Chomátová -
Ekologické zemědělství a produkce biopotravin v České republice
Barbora Zatloukalová -
Využití pracovního koně v zemědělství: výhody a úskalí zemědělství s nízkou uhlíkovou stopou
Blanka Valášková Kuldová -
Ekologické zemědělství a jeho vliv na rozvoj venkova v mikroregionu Lounské Podlesí
Věra Zahradníková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights