Shrnutí různých kulinárních úprav potravinářských surovin – Vladislava JANÍČKOVÁ
Vladislava JANÍČKOVÁ
Bakalářská práce
Shrnutí různých kulinárních úprav potravinářských surovin
THE REVIEW OF VARIOUS FOODSTUFF CULINARY PREPARATIONS
Anotace:
Práce podrobně shrnuje literární údaje z tuzemské i zahraniční literatury o různých typech kulinárních úprav potravinářských surovin se zvláštním zřetelem na jejich předběžnou úpravu, tepelnou úpravu (tj. vaření, dušení, pečení, smažení, pražení a mikrovlnný ohřev)a finální dohotovení pokrmů. Druhá část práce je zaměřena na technické zázemí různých typů provozoven a je uveden popisný výčet přístrojů …víceAbstract:
Detailed summary of publisher information from domestic and foreign about various types of culinary treatment of raw materials as well as about cooking is presented. Various methods of preliminary preparation, thermic modifications (i.e. cooking, stewing, frying, roasting and microwave heating) and finalizing of meals are summarized and possibly discussed. Special take care is given to technical facilities …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 5. 2009
Zveřejnit od: 28. 5. 2009
Identifikátor:
12983
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2009
Citační záznam
Jak správně citovat práci
JANÍČKOVÁ, Vladislava. Shrnutí různých kulinárních úprav potravinářských surovin. Kroměříž, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 28. 05. 2009
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2009 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Syntetická sladidla v potravinářství, jejich bezpečnost a legislativa
Tereza Dvorakova -
Využití steviosidů a rebaudiosidů v potravinářském průmyslu v České repbulice a v Evropské unii
Radek PRAYER -
Problematika potravin v České republice z hlediska bezpečnosti
Nikola COUFALÍKOVÁ -
Využití palmového oleje v potravinářském průmyslu
Sabina Špičková -
Využití vedlejších produktů z potravinářství a premixů v krmných směsích pro cvrčka domácího
Hana Necpalová -
Možnosti uplatnění medu v potravinářství
Sára Benková -
Kulinární úprava luštěnin
Natálie Pečenková -
Možnosti kulinárních úprav pokrmů pro účely školního stravování a zásady správné výživy
Jana PROCHÁZKOVÁ