Spotřebitelské preference masa kanečků – Hana Cihlářová
Hana Cihlářová
Bakalářská práce
Spotřebitelské preference masa kanečků
Consumer studies on sensory acceptability of boar taint
Anotace:
V současné době se u nás chov prasat zaměřuje primárně na výkrm prasniček a vepříků. Nabízí se však způsob, jak zlepšit ekonomiku produkce a zároveň welfare zvířat. Jedná se o výkrm kanečků, jež dokáže plně využít růstový potenciál zvířat, ale také zlepšit jejich pohodu, jelikož nejsou chirurgicky kastrována. To je nejen bolestivé, stresující, ale i možným rizikem infekce. S výkrmem kanečků je spojen …víceAbstract:
At present time, pig breeding in our country is focuses primarily on fattening gilts and barrows. However, there is a way to improve the economy of production and at the same time animal welfare. It is a fattening boar, that can take full advantage of the growth potential of the animals, but also improve their welfare, as there is no surgically castration. This one is not only painful, stressful, but …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Čítek, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Chov hospodářských zvířat
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Vliv vybraných demografických faktorů na senzorické hodnocení a přijatelnost konzumních druhů mlék
Denisa TOMÁŠKOVÁ -
Eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců.
Klára Rusiňáková -
Možnosti eliminace kančího pachu ve výkrmu kanců
Marta Kestlerová -
Výskyt kančího pachu ve vepřovém mase
Adam Sochor
Název
Vložil
Vloženo
Práva