Tereza ŠOLCOVÁ
Bachelor's thesis
Med jako potravina i jako přírodní léčivo
Honey as food and as natural medicine
Abstract:
Práce byla zaměřena na problematiku včelího medu. V teoretické části byla popsána historie a vznik včelího medu, druhy medu dostupné na našem trhu. Dále byl včelí med řešen jako potravina a med jako lék. V praktické části byl proveden průzkum trhu a dotazníkový průzkum. V poslední části práce bylo provedeno senzorické hodnocení u různých druhů medu.Abstract:
This thesis was focused on the issue of honey. The theoretical part describes the history and emergence of honey, types of honey available in our market. Furthermore, honey has been designed as a food and honey as a medicine. The practical part of this work was carried out market research and a questionnaire survey. The last part was subjected to sensory evaluation of various types of honey.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
17167
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Helena Družbíková
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠOLCOVÁ, Tereza. Med jako potravina i jako přírodní léčivo. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Med, výrobky z medu a senzorické hodnocení medu
Monika HANZLÍKOVÁ -
Senzorické hodnocení medu
Barbora Stará -
Fyzikálně chemické a senzorické hodnocení vybraných medů
Barbora Stará -
Senzorické hodnocení autenticity monoflorálních medů
Karolína Doubková -
Metody hodnocení a zkoušení medu s důrazem na jeho jakost a pravost
Tereza Kučerová -
Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.
Lucia LOUTOCKÁ