Med jako potravina i jako přírodní léčivo – Tereza ŠOLCOVÁ
Tereza ŠOLCOVÁ
Bakalářská práce
Med jako potravina i jako přírodní léčivo
Honey as food and as natural medicine
Anotace:
Práce byla zaměřena na problematiku včelího medu. V teoretické části byla popsána historie a vznik včelího medu, druhy medu dostupné na našem trhu. Dále byl včelí med řešen jako potravina a med jako lék. V praktické části byl proveden průzkum trhu a dotazníkový průzkum. V poslední části práce bylo provedeno senzorické hodnocení u různých druhů medu.Abstract:
This thesis was focused on the issue of honey. The theoretical part describes the history and emergence of honey, types of honey available in our market. Furthermore, honey has been designed as a food and honey as a medicine. The practical part of this work was carried out market research and a questionnaire survey. The last part was subjected to sensory evaluation of various types of honey.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
17167
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
ŠOLCOVÁ, Tereza. Med jako potravina i jako přírodní léčivo. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Vypracování modelu hodnocení senzorické kvality medu
Alena Cizner -
Med, výrobky z medu a senzorické hodnocení medu
Monika HANZLÍKOVÁ -
Senzorické hodnocení medu
Barbora Stará -
Senzorické hodnocení autenticity monoflorálních medů
Karolína Doubková -
Kvalita medu v závislosti na jeho původu
Alena Třísková -
Fyzikálně chemické a senzorické hodnocení vybraných medů
Barbora Stará -
Metody hodnocení a zkoušení medu s důrazem na jeho jakost a pravost
Tereza Kučerová -
Hodnocení vybraných chemických a senzorických charakteristik medu.
Lucia LOUTOCKÁ