Tereza Grančičová
Bachelor's thesis
Biogenne amíny vo víne
Biogenní aminy ve víně
Abstract:
Tato práce se svým obsahem zaměřuje na biogenní aminy ve víně. V teoretické části jsou popsány biogenní aminy, jejich vznik, funkce biogenních aminů, struktura, faktory, které ovlivňují jejich tvorbu, ale také výskyt a podmínky pro tvorbu biogenních aminů v potravinách. Další část teorie je zaměřena na mikroorganismy, které produkují biogenní aminy a faktory zvyšující toxicitu biogenních aminů. Třetí …moreAbstract:
This thesis is focused on biogenic amines in wine. Theoretical part describes the biogenic amines, functions of biogenic amines, the structures, the factors that affect biogenic amines, but also the occurrence and conditions for biogenic amines in food. Another part of the theory is focused on microorganisms that produce biogenic amines and factors that increase the toxicity of biogenic amines. The …moreAbstract:
Táto práca sa svojim obsahom zameriava na biogénne amíny vo víne. V teoretickej časti sú opísané biogénne amíny, ich vznik, funkcie biogénnych amínov, štruktúra, faktory, ktoré ovplyvňujú ich tvorbu, ale aj výskyt a podmienky pre tvorbu biogénnych amínov v potravinách. Ďalšia časť teórie je zameraná na mikroorganizmy, ktoré produkujú biogénne amíny a faktory zvyšujúce toxicitu biogénnych amínov. Tretia …moreKeywords
Biogenní aminy Histamine Dusikate latky Malolakticka fermentace Dekarboxylace Aminokyseliny
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 6. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Theses on a related topic
-
Využití kyseliny fumarové k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Jan Šťastný -
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u červených vín
Pavlína Hanáková -
Využití hydroxyskořicových kyselin k inhibici malolaktické fermentace u bílých vín
Michaela Hanzlíková -
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil -
Vliv malolaktické fermentace na aromatický profil červeného vína.
Radek Veselý -
Vliv malolaktické fermentace na obsah antioxidantů v červeném víně
Lucie HUMPULOVÁ -
Vliv malolaktické fermentace na antioxidační aktivitu vína
Jana HANÁKOVÁ -
Vliv vybraných přírodních látek na bakterie produkující biogenní aminy
Ivana Huňová