Bc. Dytrtová Dytrtová

Bachelor's thesis

Dezerty a zákusky na území dnešní České republiky v kontextu historického vývoje

Desserts and Cakes in the Territory of the Today's Czech Republic in the Context of Historical Development
Abstract:
Bakalářská práce má tři hlavní části: teoretická, analytická a návrhová. Cílem v teoretické části je zmapovat historii sladkých dezertů a zákusků od 17. století až do současnosti na území dnešní České republiky. Také zpřesnit vývoj stravy a v každém období popsat významné osobnosti. Jsou uvedeny suroviny, které se používaly v daném století a také konkrétní sladká jídla a dezerty. Analytická část znázorňuje …more
Abstract:
The bachelor thesis has three main parts: theoretical, analytical and design. The aim in the theoretical part is to map the history of sweet Desserts and Desserts drom the 17th century to the present in the Territory of today’s Czech Republic. Also refine the development of the diet and in each period describe important personalities. The ingredients that have been used in a given century are listed …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 7. 6. 2022
  • Supervisor: Ing. Lada Petránková
  • Reader: Ing. Zbyněk Vinš

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová a ekonomická

Institute of Hospitality Management and Economics

Bachelor programme / field:
Hospitality Management, Tourism and Marketing / Hospitality Management