Možnosti snížení produkce biogenních aminů vybranými bakteriemi v podmínkách in vitro – Andrea Dlabajová
Andrea Dlabajová
Bachelor's thesis
Možnosti snížení produkce biogenních aminů vybranými bakteriemi v podmínkách in vitro
Biogenic Amines Reduction in vitro by Selected Bacteria
Abstract:
Tato práce se zabývá sledováním vlivu nisinu a protektivních bakterií na produkci biogen-ních aminů u vybraných bakterií. Teoretická část je zaměřena na biogenní aminy, jejich vznik, význam, výskyt, produkci a možnosti eliminace. Dále jsou popsány bakteriociny a jejich význam, výskyt, produkce a využití v potravinářství. V praktické části této práce byla sledována produkce biogenních aminů v podmínkách …moreAbstract:
This work deals with monitoring effect of nisin and protective cultures on production of biogenic amines in selected bacteria. The theoretical part is focused on biogenic amines, their characteristic, origin, producers and possibility of elimination. The following describes bacteriocins, their characteristic, producers and use in food processing. In the practical part of this work was monitored production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2016
Accessible from:: 11. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DLABAJOVÁ, Andrea. \textit{Možnosti snížení produkce biogenních aminů vybranými bakteriemi v podmínkách in vitro}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/ylz4mn/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Dlabajová, Andrea. Možnosti snížení produkce biogenních aminů vybranými bakteriemi v podmínkách in vitro. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Posouzení aktivity protektivní kultury na vývoj obsahu biogenních aminů v sýrech
Natálie Krčmová -
Vliv protektivní kultury na produkci vybraných biogenních aminů u \kur{Lactobacillus curvatus\kur{}} v podmínkách \kur{in vitro\kur{}} a v mléce
Adéla Žalková -
Možnosti snížení obsahu biogenních aminů během zrání sýrů použitím protektivní kultury
Barbora Řezníčková -
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu Enterococcus s dekarobxylázovou aktivitou
Iva Březinová -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Možnosti redukce biogenních aminů produkovaných mikroorganizmy
Khatantuul Purevdorj -
Antimikrobiální působení kolicinů na bakterie produkující biogenní aminy
Andrea Martinková -
Inhibiční působení protektivních kultur na bakterie rodu \kur{Staphylococcus} produkující biogenní aminy
Adéla Žalková