Riziko přenosu infekce jako nežádoucí účinek nutriční terapie – Bc. Iveta Klabenešová
Bc. Iveta Klabenešová
Bachelor's thesis
Riziko přenosu infekce jako nežádoucí účinek nutriční terapie
The risk of transmission of infection as an adverse effect of nutritional therapy
Abstract:
Tato bakalářská práce pojednává o otázkách bezpečnosti enterální výživy v rámci nutriční terapie. Krátce pojednává o dietním systému, který je jedním z nástrojů nutriční terapie, a o skutečnosti, že potraviny či pokrm může být za určitých okolností zdrojem tzv. alimentárního onemocnění. Dále bakalářská práce krátce popisuje enterální výživu: způsoby aplikace enterální výživy, indikace kontraindikace …moreAbstract:
This bachelor thesis deals with the problematic of the enteral tube feeding within the nutrition therapy. It shortly describes the dietary system, one of the nutrition therapy tools, and the fact that foodstuff or the meal can be in certain circumstances the source of the so-called alimentary ailment. It also gives a short description of the enteral tube feeding: the ways of its application, indications …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 5. 2014
Identifier:
https://is.muni.cz/th/e0ke1/
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2014
- Supervisor: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
- Reader: MUDr. Marie Kolářová, CSc.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Patogenní mikroorganismy v potravinách
Barbora Moravcová -
Patogenní mikroorganismy v mléce
Tomáš Krejča -
Změny v množství významných skupin mikroorganismů v průběhu skladování sýrů
Bára Bažantová -
Mikroorganismy v biopotravinách a sledování různých vlivů při výrobě "raw" potravin
Lucie Kroutilová -
Mikroorganismy v pivovarnictví
Kateřina Lehocká -
Mikroorganismy v hmyzích produktech určených pro potravinářské účely
Marek Hauk -
Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách
Annemarie Svozilová -
Izolace a analýza DNA se zaměřením na mikroorganismy důležité v potravinářství
Michaela Čutová