Kombinace separačních technik a hmotnostní spektrometrie pro proteomickou analýzu ječmene – Bc. Michal Synáček
Bc. Michal Synáček
Master's thesis
Kombinace separačních technik a hmotnostní spektrometrie pro proteomickou analýzu ječmene
The combination of separation techniques and mass spectrometry for the proteomic analysis of barley
Abstract:
Ječmen je důležitou zemědělskou plodinou používanou k přípravě sladu, jedné z výchozích surovin při výrobě piva. Chemické složení ječmene tak ovlivňuje výsledné vlastnosti tohoto hospodářsky významného nápoje. Jedním ze sledovaných parametrů ječmene je jeho proteinový obsah. Tato diplomová práce se zabývá charakterizací a porovnáním obsahu vodorozpustných proteinů obsažených v zrnu a sladu ječné sladovnické …moreAbstract:
Barley is an important agricultural crop mainly used for the production of malt, one of the key ingredients for brewing beer. Therefore, the chemical composition of barley affects the resulting properties of beer. Barley protein composition is one of widely studied aspects, which is also the focus of this master's thesis. The goals of this thesis were to characterize and compare water-soluble proteins …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2010
Identifier:
https://is.muni.cz/th/j9hcv/
Thesis defence
- Date of defence: 11. 6. 2010
- Supervisor: Ing. Markéta Laštovičková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SYNÁČEK, Michal. \textit{Kombinace separačních technik a hmotnostní spektrometrie pro proteomickou analýzu ječmene}. Online. Master's thesis. Brno: Masaryk University, Faculty of Science. 2010. Available from: https://theses.cz/id/z6fw8d/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Physics / Biophysics
Theses on a related topic
-
Diferenční gelová elektroforéza (2-D DIGE) a její využití v onkologické proteomice
Dominika Váňová -
Studium protein-proteinových interakcí pomocí kombinace afinitní purifikace a kvantitativní hmotnostní spektrometrie u bioloužicích bakterií
Marek Šťavík -
Identifikace a charakterizace proteinů regulovaných rostlinnými hormony cytokininy pomocí hmotnostní spektrometrie
Filip Dyčka -
Isolation of recombinant nicotinamide phosphoribosyltransferase using affinity chromatography
Veronika Jechová -
Afinitní chromatografie a její aplikace pro separaci dehydrogenáz
Jan Vlach -
Využití lektinové afinitní chromatografie pro izolaci glykoproteinů
Jitka Moravcová -
Využití afinitní chromatografie na imobilizovaných kovových iontech v proteomice
Gabriela Nováková -
Studium interakce nukleových kyselin a proteinů pomocí afinitní chromatografie
Lucie BÉRESOVÁ