Tereza KÝROVÁ

Bakalářská práce

Využití mořských ryb a plodů v gastronomii

Usage of salt water fish and seafood in gastronomy
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo co nejlépe popsat zpracování mořských ryb a plodů v gastronomii. Práce je zaměřena na mořské ryby obecně, jejich rozdělení, fyziologii. Dále jsou popsány ryby v kuchyni od jejich zabití a kuchání, až po různé tepelné úpravy, stejně tak jsem postupovala i u mořských plodů. Pozornost je také věnována pozitivním vlivům a zdravotním rizikům při jejich konzumaci.
Abstract:
The aim of my thesis was best to describe the processing of seafood and fruits gastronomy is focused on seafood in general, their distribution, physiology. The following describes the fish in the kitchen of their slaughter and evisceration, and after various heat treatments, as well as I pro-gressed even seafood. Attention is also paid to the positive health effects and risk-kum in their consumption …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor: 17187

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KÝROVÁ, Tereza. Využití mořských ryb a plodů v gastronomii. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii