Využití mořských ryb a plodů v gastronomii – Tereza KÝROVÁ
Tereza KÝROVÁ
Bakalářská práce
Využití mořských ryb a plodů v gastronomii
Usage of salt water fish and seafood in gastronomy
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo co nejlépe popsat zpracování mořských ryb a plodů v gastronomii. Práce je zaměřena na mořské ryby obecně, jejich rozdělení, fyziologii. Dále jsou popsány ryby v kuchyni od jejich zabití a kuchání, až po různé tepelné úpravy, stejně tak jsem postupovala i u mořských plodů. Pozornost je také věnována pozitivním vlivům a zdravotním rizikům při jejich konzumaci.Abstract:
The aim of my thesis was best to describe the processing of seafood and fruits gastronomy is focused on seafood in general, their distribution, physiology. The following describes the fish in the kitchen of their slaughter and evisceration, and after various heat treatments, as well as I pro-gressed even seafood. Attention is also paid to the positive health effects and risk-kum in their consumption …víceKlíčová slova
příprava využití moře potravina ryby plody zpracování maso tepelné úpravy rizika bíl-koviny tuky
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
17187
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KÝROVÁ, Tereza. Využití mořských ryb a plodů v gastronomii. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Zařazení regionálních potravina a biopotravin do stravování dětí předškolního a školního věku
Ivana Urbanczyková -
Skořápkové plody ve stravě mladé generace
Zuzana Přichystalová -
Rizika spojená s odkládáním těhotenství do vyššího věku
Eva VOKOUNOVÁ -
Rizika a možnosti využití radiologických zobrazovacích metod v průběhu těhotenství
Martina PATEROVÁ -
Mořské plody ve výživě člověka
Eva Podešvová -
Tuky ve stravě dětí předškolního věku
Daniela Růžičková -
Didaktické hry na vybraná chemická témata - sacharidy, tuky, bílkoviny
Nikola Kalandrová -
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová