Sušené ovoce a jeho bezpečnost – Bc. Dominika Pastorková
Bc. Dominika Pastorková
Diplomová práce
Sušené ovoce a jeho bezpečnost
Dried fruit and its safety
Anotace:
V práci jsou popsány jednotlivé výrobní technologické kroky, především proces sušení. Sušení se nejčastěji provádí horkým vzduchem. Dále jsou diskutovány výhody a rizika konzumace sušeného ovoce. Mezi rizika se řadí hlavně mikrobiologické parametry, které mají negativní vliv na kvalitu a bezpečnost potravin. Nejčastějším rizikem je právě sekundární kontaminace produktů. Jsou stanoveny nejčastější kontaminanty …víceAbstract:
The thesis describes individual technology of dried fruit production, especially the dry-ing process. Drying is mostly done by hot air. The benefits and risks of eating dried fruit are also discussed. Risks mainly include microbiological parameters which have a nega-tive impact on food quality and its safety. Secondary contamination of products is the most common risk. The most common contaminants …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Michal Kosař, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická kvalita vzduchu ve větracích systémech obytných budov
Barbora Dvořáková -
Mikrobiologická kvalita výrobků z jedlého hmyzu
Alice Andrlová -
Mikrobiologická kvalita jogurtů
Adéla Filipová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Mikrobiologická kvalita buvolího mléka
Matylda Malá -
Mikrobiologická kvalita raw tyčinek
Jakub Rydval -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj
Kateryna Bezborodová -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu
Klára Sochorová