Petr Polanský
Bakalářská práce
Antioxidanty v čajích
Antioxidants in teas
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o antioxidantech v čajích. V první části se zabývám popisem čajovníku a čaje. Blíže popisuji zpracování čajových lístků, jejich kvalitu, jejich složení a vliv čaje na lidské zdraví. Ve druhé části popisuji polyfenoly a jejich laboratorní stanovení. V další části se zabývám praktickým měřením celkem 12 čajů, dvou mate a dvou rooibosů. Stanovuji celkový obsah polyfenolů …víceAbstract:
This thesis discusses about antioxidants in teas. In the first part I deal with description of a tea tree and a tea. I closely describe processing of tea leaves, their quality, their composition and impact of the tea on human health. In the second part I describe polyphenols and their laboratory determination. In the next part I deal with practical measurements in total of 12 teas, two mate and two …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Eva Dvořáčková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Veronika LORENCOVÁ -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita a obsah flavonoidů u vybraných zástupců čeledi hluchavkovitých
Klára Jelenová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí
Magdaléna ZAVADILOVÁ -
Antioxidant activity of hot water infusions and subcritical water extracts from teas and tea-like plants
Kateřina Berková
Název
Vložil
Vloženo
Práva