Radek Novotný

Bakalářská práce

Schopnost produkce bakteriocinů u bakterií izolovaných z potravin

Bacteriocin-producing capacity of the bacteria isolated from foods
Anotace:
Bakteriociny jsou definovány jako peptidy nebo proteiny, které bývají syntetizovány v ribozomech různých kmenů bakterií, a které mohou vykazovat schopnost inhibice růstu jiných mikroorganismů. V teoretické části této bakalářské práce je popsána charakterizace a dělení bakteriocinů produkovaných grampozitivními bakteriemi, jejich mechanismus vzniku a účinku, využití bakteriocinů a metody stanovení produkce …více
Abstract:
Bacteriocins are defined as peptides or proteins that tend to be synthesized in the ribosomes of various strains of bacteria, which may show the ability to inhibit the growth of other microorganisms. The theoretical part of this bachelor's thesis describes the characterization and the division of bacteriocins produced by gram-positive bacteria, their mechanism of formation and action, the use of bacteriocins …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Novotný, Radek. Schopnost produkce bakteriocinů u bakterií izolovaných z potravin. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe