Radek Novotný

Bachelor's thesis

Schopnost produkce bakteriocinů u bakterií izolovaných z potravin

Bacteriocin-producing capacity of the bacteria isolated from foods
Abstract:
Bakteriociny jsou definovány jako peptidy nebo proteiny, které bývají syntetizovány v ribozomech různých kmenů bakterií, a které mohou vykazovat schopnost inhibice růstu jiných mikroorganismů. V teoretické části této bakalářské práce je popsána charakterizace a dělení bakteriocinů produkovaných grampozitivními bakteriemi, jejich mechanismus vzniku a účinku, využití bakteriocinů a metody stanovení produkce …more
Abstract:
Bacteriocins are defined as peptides or proteins that tend to be synthesized in the ribosomes of various strains of bacteria, which may show the ability to inhibit the growth of other microorganisms. The theoretical part of this bachelor's thesis describes the characterization and the division of bacteriocins produced by gram-positive bacteria, their mechanism of formation and action, the use of bacteriocins …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Khatantuul Purevdorj, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Novotný, Radek. Schopnost produkce bakteriocinů u bakterií izolovaných z potravin. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe