Roman Čamaj

Bakalářská práce

ANALYTICKÉ METÓDY PRE STANOVENIE BIOGÉNNYCH AMÍNOV VO VÍNE

Analytické metody pro stanovení biogenních aminů ve víně
Anotace:
Biogenní aminy (BA) jsou organické sloučeniny, které mohou být přítomny v potravinách a nápojích a souvisejí s některými zdravotními problémy. Tato práce se zaměřuje na analýzu biogenních aminů (BA) ve víně pomocí analytických metod. Cílem této práce bylo vyhodnotit nejefektivnější analytické metody pro stanovení BA ve víně. Byly použity různé techniky, jako například vysoce účinná kapalná chromatografie …více
Abstract:
Biogenic amines (BAs) are organic compounds that can be present in food and beverages and are associated with some health problems. This work focuses on the analysis of (BA) in wine using analytical methods. The aim of this work was to evaluate the most effective analytical methods for determining BA in wine. Various techniques have been used, such as high-performance liquid chromatography (HPLC), …více
Abstract:
Biogenné amíny (BA) sú organické zlúčeniny, ktoré môžu byť prítomné v potravinách a nápojoch a súvisia s niektorými zdravotnými problémami. Táto práca sa zameriava na analýzu biogénnych aminov (BA) vo víne pomocou analytických metód. Cieľom tejto práce bolo vyhodnotiť najefektívnejšie analytické metódy pre stanovenie BA vo víne. Boli použité rôzne techniky, ako napríklad vysokoúčinná kvapalná chromatografia …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
  • Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
  • Oponent: Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství