ANALYTICKÉ METÓDY PRE STANOVENIE BIOGÉNNYCH AMÍNOV VO VÍNE – Roman Čamaj
Roman Čamaj
Bakalářská práce
ANALYTICKÉ METÓDY PRE STANOVENIE BIOGÉNNYCH AMÍNOV VO VÍNE
Analytické metody pro stanovení biogenních aminů ve víně
Anotace:
Biogenní aminy (BA) jsou organické sloučeniny, které mohou být přítomny v potravinách a nápojích a souvisejí s některými zdravotními problémy. Tato práce se zaměřuje na analýzu biogenních aminů (BA) ve víně pomocí analytických metod. Cílem této práce bylo vyhodnotit nejefektivnější analytické metody pro stanovení BA ve víně. Byly použity různé techniky, jako například vysoce účinná kapalná chromatografie …víceAbstract:
Biogenic amines (BAs) are organic compounds that can be present in food and beverages and are associated with some health problems. This work focuses on the analysis of (BA) in wine using analytical methods. The aim of this work was to evaluate the most effective analytical methods for determining BA in wine. Various techniques have been used, such as high-performance liquid chromatography (HPLC), …víceAbstract:
Biogenné amíny (BA) sú organické zlúčeniny, ktoré môžu byť prítomné v potravinách a nápojoch a súvisia s niektorými zdravotnými problémami. Táto práca sa zameriava na analýzu biogénnych aminov (BA) vo víne pomocou analytických metód. Cieľom tejto práce bolo vyhodnotiť najefektívnejšie analytické metódy pre stanovenie BA vo víne. Boli použité rôzne techniky, ako napríklad vysokoúčinná kvapalná chromatografia …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedoucí: doc. Ing. Jiří Sochor, Ph.D.
- Oponent: Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Validace HPLC metody stanovení biogenních aminů po derivatizaci heteroboranem
Viktor GREGUŠ -
Obsah biogenních aminů v pivech z českých mikropivovarů
Aneta Hýlková -
Analýza vybraných biogenních aminů ve vzorcích piva
Eliška Trnková -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Communication strategies for selling wine on–line
Tomáš Pelikán -
Wine consuption trends
Viktoriya Nasypova -
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová