Konzumace červeného masa ve vztahu k riziku rakoviny – Pavlína Wasserbauerová, DiS.
Pavlína Wasserbauerová, DiS.
Bachelor's thesis
Konzumace červeného masa ve vztahu k riziku rakoviny
Consumption of Red Meat in Relation to Cancer Risk
Abstract:
Červené maso a masné výrobky jsou běžnou součástí moderního stravování, nicméně v roce 2015 byly Mezinárodní agenturou pro výzkum rakoviny označeny jako pravděpodobně karcinogenní pro člověka a jako humánní karcinogen. Cílem bakalářské práce s názvem „Konzumace červeného masa ve vztahu k riziku rakoviny“ je posouzení dostupných vědeckých studií a systematická revize relevantní literatury, které se …moreAbstract:
Red meat and meat products are a common part of the modern diet, but in 2015 they were identified by the International Agency for Research on Cancer as probably carcinogenic to humans and carcinogenic to humans. The aim of this bachelor thesis, entitled "Consumption of Red Meat in Relation to Cancer Risk", is to assess the available scientific studies and systematically review the relevant literature …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 12. 6. 2024
- Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
- Reader: Michal Kosař, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Theses on a related topic
-
Polycyklické aromatické uhlovodíky - markery rizikových technologií při výrobě potravin
Pavlína Kotrbatá -
Polycyklické aromatické uhlovodíky jako markery environmentální zátěže
Kateřina Rosolová -
Studium schopností mikroorganismů degradovat polycyklické aromatické uhlovodíky
Adéla Tomsová -
Polycyklické aromatické uhlovodíky v potravinových komoditách s častým výskytem v Systému rychlého varování pro potraviny a krmiva
Veronika Vondrášková -
Hodnocení míry kontaminace ovzduší polycyklickými aromatickými uhlovodíky s využitím pasivního vzorkování
Radek Lhotka -
Vliv polycyklických aromatických uhlovodíků na ženskou plodnost
Michaela Rónaiová -
Problematika hodnocení mutagenity ve vzorcích kontaminovaných polycyklickými aromatickými uhlovodíky
Táňa BRZICOVÁ -
Bioremediation of soils contaminated by polycyclic aromatic hydrocarbons
Johanka Mrázková