Účinek prebiotik (popř. i synbiotik) na funkci trávicí soustavy – Bc. Lucie HALUSKOVÁ
Bc. Lucie HALUSKOVÁ
Bachelor's thesis
Účinek prebiotik (popř. i synbiotik) na funkci trávicí soustavy
The effect of prebiotics (and synbiotics) on alimentary system
Abstract:
Objasnění vlastností prebiotik (synbiotik). Popis jejich chemické struktury, přirozené zdroje a jejich využití. Objasnění vztahu prebiotik a bakterií mléčného kvašení. Trávicí systém člověka, poměry v trávicím traktu při jeho správné funkci a při patologických stavech, doporučené vhodné denní dávky prebiotik.Abstract:
The explanation properties of prebiotics and synbiotics. Description of their chemical structure, natural occurrence and their applications. The explanation relationship of prebiotics and lactic acid bacteria. The human alimentary system, the conditions inside of human alimentary system at correct function and at pathological functions, recommended proper dose of prebiotics.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 9. 2006
Identifier:
2254
Thesis defence
- Date of defence: 14. 9. 2006
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
HALUSKOVÁ, Lucie. Účinek prebiotik (popř. i synbiotik) na funkci trávicí soustavy. Zlín, 2006. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 04. 09. 2006
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná