Poměr konzumované a nekonzumované části školních obědů u žáků základních škol – Ing. Kateřina BOTUROVÁ
Ing. Kateřina BOTUROVÁ
Master's thesis
Poměr konzumované a nekonzumované části školních obědů u žáků základních škol
The ratio of consumed and unconsumed part of school lunches at primary school pupils
Anotácia:
Školní stravování se zásadami správné zdravé stravy a ovlivňováním výživových zvyklostí dětské a dorostenecké populace patří mezi jednu z hlavních oblastí veřejného zdraví. Zdravá výživa nejen napomáhá zabraňovat chronickým a civilizačním onemocněním, ale také udržuje náš metabolismus v rovnováze. Cílem práce bylo získat poznatky o stravování a výživě žáků základních škol ve věku od 7 do 15ti let a …viacAnotácia:
revence je proto nutné se touto problematikou zabývat.Abstract:
School eating with the principles of a healthy diet and influencing the nutritional habits of children and adolescents is one of the main spheres of public health. Healthy nutrition not only helps to prevent chronic and civilization diseases, but also keeps our metabolism in balance. The aim of this diploma thesis work was to gain knowledge about school eating and nutrition of elementary school pupils …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2019
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2019
- Vedúci: MUDr. Pavla Svrčinová
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BOTUROVÁ, Kateřina. Poměr konzumované a nekonzumované části školních obědů u žáků základních škol. Ostrava, 2019. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineMaster programme / odbor:
Public Health Care / Public Health Protection
Práce na příbuzné téma
-
Prospektivní studie příjmu vitamínu D ze stravy dospělých
Adéla HAVLOVÁ -
Výživové zvyklosti a stravovací preference žáků středních škol
Lucie Podroužková -
Analýza kvality stravování ve vybrané školní jídelně a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše
Zdeněk STAROBA -
Pestrost, spotřební koš a školní stravování
Adéla Gajdečková -
SPOTŘEBNÍ KOŠ ŠKOLNÍ JÍDELNY ZŠ BOSONOŽSKÁ
Jana Ráčková -
SPOTŘEBNÍ KOŠ VE VÝŽIVĚ DĚTÍ A STRAVOVÁNÍ DĚTÍ ŠKOLNÍHO VĚKU
Nikola Číková -
Zdravá školní jídelna
Nela Hegerová -
Analýza kvality stravování ve školní jídelně mateřské školy a ověření možností zlepšení vybraných ukazatelů spotřebního koše (omega 3 MK, antioxidační zdroje, vláknina)
Josef NAVRÁTIL