Senzorická analýza holandských sýrů skladovaných pod různými nátěry – Bc. Barbora Přesličková
Bc. Barbora Přesličková
Diplomová práce
Senzorická analýza holandských sýrů skladovaných pod různými nátěry
Sensory analysis of Dutch cheeses stored under different coatings
Anotace:
Diplomová práce se zabývá senzorickou analýzou holandských sýrů skladovaných pod různými nátěry. Cílem této práce bylo sledovat změny chemických a senzorických ukazatelů sýrů holandského typu zabalených do dvou typů zracích obalů (polymerní nátěr -- Plasticoat a sýrařský vosk) v průběhu prodloužené doby zrání. Výsledky chemické a senzorické analýzy prokazují, že použití různých typů zracích obalů ovlivňuje …víceAbstract:
This thesis deals with sensory analysis of Dutch cheeses stored under different coatings. The aim of this study was to investigate changes in the chemical and sensory characteristics of Dutch-type cheese wrapped in two types of ripening rinds (polymer coating - Plasticoat and curd wax) during the extended period of maturation. The results of chemical and sensory analysis show that the use of different …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Táňa Lužová, Ph.D.
- Oponent: Martin Skýpala, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnocení sýrů holandského typu
Bára Bažantová -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková -
Vliv typu zrajícího obalu na změny vybraných ukazatelů přírodního sýra holandského typu
Martina Špunarová -
Vliv obsahu NaCl v sýrech holandského typu na dekarboxylázovou aktivitu vybraných mikroorganizmů
Kateřina Soukupová -
Vliv obsahu tuku na vlastnosti sýru typu gouda
Kristýna Rojíčková -
Hmotnostní ztráty sýrů holandského typu během zrání
Martina ŠPUNAROVÁ -
Vliv vlhkosti prostředí na vlastnosti sýrů holandského typu
Věra Herberová -
Preference spotřebitelů při výběru sýrů holandského typu
Lucie TOMŠÍKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva