Rod Lactobacillus a jeho význam v potravinářství – Žaneta Groligová
Žaneta Groligová
Bachelor's thesis
Rod Lactobacillus a jeho význam v potravinářství
The genus Lactobacillus and its imporatnce in food
Anotácia:
Tato práce charakterizuje rod Lactobacillus, jeden z řady bakterií mléčného kvašení. Blíže specifikuje jeho významné druhy v potravinářství. Dále se práce zabývá výskytem a významem laktobacilů převážně v potravinách, ale také v souvislosti s lidským organismem, zvířaty a též s rostlinnými materiály. Práce popisuje příznivý vliv laktobacilů na lidský organismus. Popsán je i vliv negativní, a to převážně …viacAbstract:
This thesis characterizes the genus Lactobacillus, one of a series of lactic acid bacteria. It specifies the bacteria significant species in the food industry. Furthermore, the thesis deals with the occurrence and importance of lactobacilli, mainly in food but also in relation to the human organism, animals and plant materials. The thesis describes the positive influence of lactobacilli on the human …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Mléčné bakterie ve vinařství a studium jejich inhibice
Claudia Sapanelová -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková
Názov
Vložil
Vložené
Práva