Sledování změn luminiscenčního spektra mléka a mléčného tuku během záhřevu – Bc. Bronislava Hájková
Bc. Bronislava Hájková
Master's thesis
Sledování změn luminiscenčního spektra mléka a mléčného tuku během záhřevu
Monitoring of milk and milk fat changes during heating by luminescence spectroscopy
Abstract:
Diplomová práce je věnována možnostem využití metody luminiscenční spektroskopie pro sledování změn mléka a mléčného tuku během záhřevu. Teoretická část práce je věnována popisu chemického složení mléka a mléčného tuku, změnám jejich chemického složení v průběhu tepelného záhřevu a obecné charakteristice luminiscenční spektroskopie. Praktická část je orientována na naměření luminiscenčních spekter …moreAbstract:
This thesis deals with the possibilities of using the luminescence spectroscopy method for monitoring of milk and milk fat changes during heating. The theoretical part of the thesis is a summary description of chemical composition of milk and milk fat, changes in their chemical composition during the thermal heating and also the general characteristics of luminescence spectroscopy. The practical part …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2019
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HÁJKOVÁ, Bronislava. \textit{Sledování změn luminiscenčního spektra mléka a mléčného tuku během záhřevu}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/1w9yuf/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hájková, Bronislava. Sledování změn luminiscenčního spektra mléka a mléčného tuku během záhřevu. Zlín, 2019. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Stanovení riboflavinu v syrovátce s využitím metody luminiscenční spektroskopie
Barbora Karásková -
Spektrum mastných kyselin mléčného tuku skotu při změnách krmné dávky
Jolana VOLŠICKÁ -
Vliv polymorfních variant kandidátního lokusu na spektrum mastných kyselin kravského mléka
Jana ZÁHORKOVÁ -
Vliv vybraných společenstev pastevního porostu na množství mléka se zaměřením na spektrum mastných kyselin v tuku mléka
Lucie BOHÁČOVÁ -
Zastoupení mastných kyselin v mléčném tuku koz a ve vybraném mléčném produktu
Lenka PECOVÁ -
Stanovení obsahu tuku v mléku a v mléčných výrobcích s využitím Ramanovy spektroskopie
Marcela Pavlíková -
Stanovení spektra mastných kyselin ve vybraných pokrmových tucích
Jana RAZIMOVÁ -
Stanovení spektra mastných kyselin ve vybraných ztužených tucích
Kristina JANEŠÍKOVÁ