Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení – Bc. František Herynek
Bc. František Herynek
Bakalářská práce
Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení
The importance of the antioxidant capacity of foods for human organism and methods of its determination
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na význam antioxidační kapacity (antiradikálové aktivity) potravin pro zdravý lidský organismus a na analytické metody potřebné k jejímu stanovení. Důraz je kladen na klasifikaci látek s antioxidačním účinkem a jejich významný vliv v prevenci civilizačních onemocnění. Základní principy jednotlivých analytických metod jsou uvedeny v jednotlivých kapitolách. Použitelnost …víceAbstract:
This bachelor work is focused on the importance of the food antioxidants capacity (antiradical activity) for a healthy human organism and on analytical methods needed for its determination. Emphasis is placed on the classification of substances with antioxidant effects and their significant impact influence to prevent civilization diseases. Basic principles of analytical methods are given in the individual …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 8. 2013
- Vedoucí: prof. Ing. Karel Vytřas, DrSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HERYNEK, František. \textit{Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení}. Online. Bakalářská práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/26eqzn/.
Jak správně citovat práci
Herynek, František. Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení. Pardubice, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Speciální chemicko-biologické obory / Klinická biologie a chemie
Práce na příbuzné téma
-
Obsah vybraných biologicky aktivních látek ve volně rostoucích rostlinách tradičně využívaných jako zelenina
Simona ŠUSTEROVÁ -
Polyfenoly v kávě
Katsiaryna Kharytonava -
Webové rozhraní pro elektrochemický biosensor
Adam Bubík -
Elektrochemický biosensor pro paralelní stanovení kreatininu a albuminu
Erika Šmeringaiová -
Biosensor pro stanovení laktátu ve slinách
Jakub Kalus -
Dvoukanálový enzymový biosensor pro metabolity ve slinách
Martin Pihar -
Biosensor pro analýzu polyfenolických látek v pivu
Aneta Šrajerová -
Biosensor pro point-of-care stanovení laktátu
Matej Forgáč