Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení – Bc. František Herynek
Bc. František Herynek
Bachelor's thesis
Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení
The importance of the antioxidant capacity of foods for human organism and methods of its determination
Anotácia:
Tato bakalářská práce je zaměřena na význam antioxidační kapacity (antiradikálové aktivity) potravin pro zdravý lidský organismus a na analytické metody potřebné k jejímu stanovení. Důraz je kladen na klasifikaci látek s antioxidačním účinkem a jejich významný vliv v prevenci civilizačních onemocnění. Základní principy jednotlivých analytických metod jsou uvedeny v jednotlivých kapitolách. Použitelnost …viacAbstract:
This bachelor work is focused on the importance of the food antioxidants capacity (antiradical activity) for a healthy human organism and on analytical methods needed for its determination. Emphasis is placed on the classification of substances with antioxidant effects and their significant impact influence to prevent civilization diseases. Basic principles of analytical methods are given in the individual …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 8. 2013
- Vedúci: prof. Ing. Karel Vytřas, DrSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HERYNEK, František. \textit{Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení}. Online. Bakalárska práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/26eqzn/.
Jak správně citovat práci
Herynek, František. Význam antioxidační kapacity potravin pro lidský organismus a metody jejího stanovení. Pardubice, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Special Chemical and Biological Programmes / Clinical Biology and Chemistry
Práce na příbuzné téma
-
Obsah vybraných biologicky aktivních látek ve volně rostoucích rostlinách tradičně využívaných jako zelenina
Simona ŠUSTEROVÁ -
Polyfenoly v kávě
Katsiaryna Kharytonava -
Webové rozhraní pro elektrochemický biosensor
Adam Bubík -
Elektrochemický biosensor pro paralelní stanovení kreatininu a albuminu
Erika Šmeringaiová -
Průtočný enzymový biosensor
Marek Skalka -
Biosensor pro stanovení sirných sloučenin ve víně
Marek Skalka -
Dvoukanálový enzymový biosensor pro metabolity ve slinách
Martin Pihar -
Biosensor pro stanovení laktátu ve slinách
Jakub Kalus