Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě – Michaela Ničová
Michaela Ničová
Bakalářská práce
Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě
Possibilities of Freshwater Algae Utilization in Human Nutrition
Anotace:
Cílem bakalářské práce je zjistit a popsat možnosti využití sladkovodních řas v lidské vý-živě. Obecně jsou charakterizovány řasy používané v potravinářství (taxonomie, výskyt). Největší pozornost je věnována popisu chemického složení sladkovodních řas, které jsou významných zdrojem biologicky aktivních látek, jako jsou bílkoviny, minerální látky a vitaminy. Z důvodu obsahu dalších látek, které vykazují …víceAbstract:
The aim of this thesis is to examine the possibilities that freshwater algae present in the field of human nutrition. Part One looks at the taxonomy and occurrence of the various types of algae used in the food industry today. The thesis continues with a detailed exami-nation of the chemical composition of freshwater algae, specifically the major sources of biologically active substances such as proteins …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2016
Zveřejnit od: 12. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ničová, Michaela. Možnosti využití sladkovodních řas v lidské výživě. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 12.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 12. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Problematika jódu z pohledu doplňků stravy s obsahem jódu
Petra Marková -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Identifikace a charakterizace polysacharidů z řas v doplňcích stravy a jejich surovinách jako podklad k jejich forenzní analýze
Tereza Plojharová -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Složení jednobuněčné řasy rodu Chlorella jako doplňku stravy a metody stanovení jednotlivých skupin látek
Martina Dosedělová -
Spirulina - monitoring biologicky aktivních látek
Veronika Zakharova -
Sinice a řasy skleníků v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity
Klára Synková -
Návrh a ověření účinnosti metodiky výuky tématu sinice na ZŠ
Michaela Poláková