Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře – Bc. Tereza Burianová
Bc. Tereza Burianová
Master's thesis
Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře
Comparsion of qualitative parameters resulting from ”Gothajský salám” recipe change
Abstract:
Rostoucí obliba masných výrobků významně přispívá k nadměrnému příjmu soli a s ním spojených rizik, jako je rozvoj kardiovaskulárních a civilizačních onemocnění. Sůl jako taková má ovšem v masných výrobcích klíčovou roli. Významně ovlivňuje technologické a jakostní parametry i trvanlivost. Cílem této diplomové práce s názvem „Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře …moreAbstract:
The growing popularity of meat products significantly contributes to excessive salt intake which comes with several health risks, such as the development of cardiovascular and civilization diseases. However, salt has a key role in meat products. It significantly affects technological and qualitative parameters and shelf-life. Target of this diploma thesis „Comparsion of qualitative parameters resulting …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Pavel Smetana, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BURIANOVÁ, Tereza. \textit{Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v~závislosti na receptuře}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2018. Available from: https://theses.cz/id/2ny8pi/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová