Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře – Bc. Tereza Burianová
Bc. Tereza Burianová
Diplomová práce
Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře
Comparsion of qualitative parameters resulting from ”Gothajský salám” recipe change
Anotace:
Rostoucí obliba masných výrobků významně přispívá k nadměrnému příjmu soli a s ním spojených rizik, jako je rozvoj kardiovaskulárních a civilizačních onemocnění. Sůl jako taková má ovšem v masných výrobcích klíčovou roli. Významně ovlivňuje technologické a jakostní parametry i trvanlivost. Cílem této diplomové práce s názvem „Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře …víceAbstract:
The growing popularity of meat products significantly contributes to excessive salt intake which comes with several health risks, such as the development of cardiovascular and civilization diseases. However, salt has a key role in meat products. It significantly affects technological and qualitative parameters and shelf-life. Target of this diploma thesis „Comparsion of qualitative parameters resulting …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Sensory evaluation of fruit beverages treated with natural preservatives of plant origin
Charanpreet Kaur -
Senzorická analýza jedlého hmyzu dostupného v České republice
Karolína Bartáková -
Senzorická analýza piva
Marek Jaroš -
Senzorická analýza vybraných komodit s náhradními sladidly vhodnými pro pacienty s diabetes mellitus
Kristýna Kosková -
Senzorická analýza kokosového nápoje
Veronika Kočiková -
Senzorická analýza rostlinného dezertu
Kristina Suková -
Senzorická analýza paštik
Veronika Možnarová