Bc. Tereza Burianová

Diplomová práce

Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře

Comparsion of qualitative parameters resulting from ”Gothajský salám” recipe change
Anotace:
Rostoucí obliba masných výrobků významně přispívá k nadměrnému příjmu soli a s ním spojených rizik, jako je rozvoj kardiovaskulárních a civilizačních onemocnění. Sůl jako taková má ovšem v masných výrobcích klíčovou roli. Významně ovlivňuje technologické a jakostní parametry i trvanlivost. Cílem této diplomové práce s názvem „Porovnání jakostních parametrů Gothajského salámu v závislosti na receptuře …více
Abstract:
The growing popularity of meat products significantly contributes to excessive salt intake which comes with several health risks, such as the development of cardiovascular and civilization diseases. However, salt has a key role in meat products. It significantly affects technological and qualitative parameters and shelf-life. Target of this diploma thesis „Comparsion of qualitative parameters resulting …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Pavel Smetana, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin