Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace – Kateřina Müllerová
Kateřina Müllerová
Bachelor's thesis
Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace
Biosurfactant-Producing Probiotics and Their Perspective for Cosmetic Applications
Abstract:
Bakalářská práce pojednává o problematice probiotických biosurfaktantů. Po úvodní klasifikaci mikrobiálních biotenzidů získávaných především z patogenních mikroorganismů následuje charakteristika probiotických typů, včetně zdrojů jejich získávání a způsobů detekce. Další část práce je zaměřena na význam probiotických biosurfaktantů v kosmetice, zemědělství a v jiných oblastech průmyslu. V závěru jsou …moreAbstract:
The bachelor thesis deals with the issue of probiotic biosurfactants. After an initial classification of microbial biosurfactants derived mainly from pathogenic microorganisms, a characterization of probiotic types follows, including their sources and methods of detection. The next part of the thesis focuses on the importance of probiotic biosurfactants in cosmetics, agriculture and other areas of …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MÜLLEROVÁ, Kateřina. \textit{Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2023. Available from: https://theses.cz/id/334b95/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Müllerová, Kateřina. Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Materials and Technologies / Biomaterials and Cosmetics
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná