Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace – Kateřina Müllerová
Kateřina Müllerová
Bachelor's thesis
Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace
Biosurfactant-Producing Probiotics and Their Perspective for Cosmetic Applications
Anotácia:
Bakalářská práce pojednává o problematice probiotických biosurfaktantů. Po úvodní klasifikaci mikrobiálních biotenzidů získávaných především z patogenních mikroorganismů následuje charakteristika probiotických typů, včetně zdrojů jejich získávání a způsobů detekce. Další část práce je zaměřena na význam probiotických biosurfaktantů v kosmetice, zemědělství a v jiných oblastech průmyslu. V závěru jsou …viacAbstract:
The bachelor thesis deals with the issue of probiotic biosurfactants. After an initial classification of microbial biosurfactants derived mainly from pathogenic microorganisms, a characterization of probiotic types follows, including their sources and methods of detection. The next part of the thesis focuses on the importance of probiotic biosurfactants in cosmetics, agriculture and other areas of …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MÜLLEROVÁ, Kateřina. \textit{Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace}. Online. Bakalárska práca. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Faculty of Technology. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/334b95/.
Jak správně citovat práci
Müllerová, Kateřina. Probiotika k produkci biosurfaktantů a jejich perspektiva pro kosmetické aplikace. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Materials and Technologies / Biomaterials and Cosmetics
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná