Bc. Aneta Ošťádalová

Diplomová práce

Sledování vlivu technologie získání lihu a vlivu zrání na kvalitu sladové whisky

Monitoring the Influence of Spirit Production Technology and Maturation on the Quality of Malt Whisky
Anotace:
Diplomová práce se zabývá sledováním vlivu technologie získání lihu a typu dřeva použitého při zrání na kvalitu sladové whisky. Pro experimentální výrobu byl použit sladovaný ječmen, z něhož byla připravena sladká zápara. Ta byla následně fermentována jedním kmenem lihovarských kvasinek. Destilace probíhala ve dvou krocích – nejprve byla ze zkvašené zápary provedena kotlová destilace za účelem získání …více
Abstract:
This thesis focuses on monitoring the influence of alcohol production technology and the type of wood used during maturation on the quality of malt whisky. Malted barley was used for experimental production, from which a sweet mash was prepared. This mash was subsequently fermented using a single strain of distillery yeast. Distillation was carried out in two steps – first, a pot still distillation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2025

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2025
  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Josef Gattermayer, Ing., externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta