Sledování vlivu technologie získání lihu a vlivu zrání na kvalitu sladové whisky – Bc. Aneta Ošťádalová
Bc. Aneta Ošťádalová
Diplomová práce
Sledování vlivu technologie získání lihu a vlivu zrání na kvalitu sladové whisky
Monitoring the Influence of Spirit Production Technology and Maturation on the Quality of Malt Whisky
Anotace:
Diplomová práce se zabývá sledováním vlivu technologie získání lihu a typu dřeva použitého při zrání na kvalitu sladové whisky. Pro experimentální výrobu byl použit sladovaný ječmen, z něhož byla připravena sladká zápara. Ta byla následně fermentována jedním kmenem lihovarských kvasinek. Destilace probíhala ve dvou krocích – nejprve byla ze zkvašené zápary provedena kotlová destilace za účelem získání …víceAbstract:
This thesis focuses on monitoring the influence of alcohol production technology and the type of wood used during maturation on the quality of malt whisky. Malted barley was used for experimental production, from which a sweet mash was prepared. This mash was subsequently fermented using a single strain of distillery yeast. Distillation was carried out in two steps – first, a pot still distillation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 5. 2025
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 3. 6. 2025
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Oponent: Josef Gattermayer, Ing., externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Potravinářství a výživa člověka / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Simultánní stanovení potravinářských barviv s využitím UV/Vis spektrofotometrie
Martin ŠPINKA -
Vznik nových úloh pro UV-VIS spektrofotometr SPECTROstarNano
Mariana KUBNÁ -
Studium interakcí vybraných potravinářských barviv s mědí(II) s využitím UV/Vis spektrofotometrie
Venuše KOMJATIOVÁ -
Srovnání antioxidačních vlastností a absorbce UV záření u vybraných extraktů bylin, Spiruliny a jejich směsí
Giulia Farinasso -
Využití metod fluorescenční spektrofotometrie, FTIR a UV VIS spektroskopie v materiálovém inženýrství
David KLOBÁSKA -
Optimalizace extrakčních metod pro stanovení UV absorbujících látek a fotosyntetických pigmentů u vybraných druhů rostlin
Veronika KUPKOVÁ -
Detekce a kvantifikace UV - absorbujících látek a fotosyntetických pigmentů u vyšších rostlin
Jakub NEZVAL -
Výroba nízkoalkoholických nápojů s využitím membránových separací
Karolína Jastřembská