Vliv složení bílkovin mléka na jeho alergenní vlastnosti – Alena Nevrzalová
Alena Nevrzalová
Bachelor's thesis
Vliv složení bílkovin mléka na jeho alergenní vlastnosti
The effect of milk proteins composition on its allergic properties
Abstract:
Alergie na bílkoviny mléka patří mezi časté potravinové alergie, kterou trpí především děti, ale vyskytuje se i v menší míře u dospělých lidí. Tato práce se zabývá mléčnými bílkovinami, které způsobují u lidí alergické reakce a stanovením těchto látek v potravinách a dále příznaky, projevy a diagnózou alergie, která je nezbytná pro určení alergenu a tudíž k navržení vhodného výživového doporučení. …moreAbstract:
The milk protein allergy is one of the frequent food allergies that mostly children are prone to but also adults may suffer from. This thesis deals with the milk proteins causing allergic reaction and a way how to determinate these substances in foodstuffs. Furthermore, it deals with symptoms, signs and diagnosis of the allergy in order to be able to identify allergen and to suggest appropriate nutritional …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NEVRZALOVÁ, Alena. \textit{Vliv složení bílkovin mléka na jeho alergenní vlastnosti}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/3ttq7h/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Složení a význam mléčné bílkoviny
Jolana Trojáčková -
Rizika deficitu mikronutrientů u pacientů s alergií na bílkovinu kravského mléka
Veronika Spáčilová -
Intolerance laktózy vs. Alergie na mléko
Jakub Přikryl -
Příjem vápníku u dětí s alergií na bílkovinu kravského mléka
Kateřina BÍLKOVÁ -
Technologie zpracování mléka
Monika Daňková -
Detekce falšování výrobků z ovčího nebo kozího mléka přídavkem mléka kravského
Martina Zemanová -
Studium různých metod přípravy vzorku mléka pro analýzu mléka technikou ICP-OES
Veronika Kaňová -
Zhodnocení náhrad mateřského mléka
Karolína Beranová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights