Kryštof Kovář

Bakalářská práce

Výroba nízkoalkoholických nápojů s využitím bylinných extraktů

Manufacture of low alcohol volume beverages with the use of herbal extracts
Anotace:
V bakalářské práci je rozvedena historie přidávání bylin do nízkoalkoholických nápojů, užívané bylinné druhy, technologie bylinných extraktů a praktická výroba hard seltzerů s přídavkem připravených bylinných extraktů, senzorické hodnocení a statistická analýza získaných výsledků. V experimentální části práce bylo připraveno 8 vzorků nízkoalkoholických nápojů, u kterých bylo provedeno senzorické hodnocení …více
Abstract:
This bachelor thesis describes the history of herbal addition into low alcohol volume beverages, the varieties of herbs used, the technology of herbal extracts and practical manufacture of hard seltzers with the addition of herbal extracts. The results of sensory analysis were statistically evaluated. 8 samples of low alcohol beverages were prepared for the experiment and the sensory analysis.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 6. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 20. 6. 2022
  • Vedoucí: Ing. Miroslav Horák, Ph.D.
  • Oponent: Tomáš Kiss, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Zahradnická fakulta

Bakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin