Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků – Barbora Palkovská
Barbora Palkovská
Bachelor's thesis
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Lactic Acid Bacteria and their Contribution to the Quality of Milk Products
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá studiem bakterií mléčného kvašení. V rámci této bakalářské práce byla provedena rešerše shrnující poznatky o těchto bakteriích. Práce je zaměřena na identifikaci a charakteristice základních bakterií mléčného kvašení a jejich rozdělení do jednotlivých rodů, dále je popsána cytologie, metabolismus a environmentální význam a využití bakterií mléčného kvašení v biotechnologiích …moreAbstract:
This bachelor thesis with the study of lactic acid bacteria. As part of this work was performed summarizing research findings on these bacteria. The work is focused on the identification and characterization of basic lactic acid bacteria and their division into separate genera, as described cytology, metabolism and environmental importance and use of lactic acid bacteria in biotechnology.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2014
Identifier:
http://hdl.handle.net/10084/103487
Thesis defence
- Date of defence: 27. 5. 2014
- Supervisor: Hana Vojtková
- Reader: Pavla Švanová
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PALKOVSKÁ, Barbora. \textit{Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Ostrava: VŠB - Technical University of Ostrava, Hornicko-geologická fakulta. 2014. Available from: https://theses.cz/id/4n6w2x/.
Full text of thesis
Accessibility: Plné texty vysokoškolských kvalifikačních prací obhájených na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava jsou uloženy v repozitáři DSpace. Přístup k plným textům mají všichni uživatelé bez omezení. Přístup je omezen pouze ve výjimečných případech, zpravidla z důvodu ochrany duševního vlastnictví. Nepřístupné práce jsou označeny jako closedAccess nebo embargoedAccess. Tištěné verze prácí jsou uloženy v Ústřední knihovně VŠB-TUO a jsou prezenčně přístupné ve studovně diplomových prací. Další nakládání s prací (kopírování, opisy, MVS) se řídí Knihovní a výpůjčním řádem Ústřední knihovny VŠB-TUO.
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: VŠB - Technická univerzita OstravaVŠB - Technical University of Ostrava
Hornicko-geologická fakultaBachelor programme / field:
Nerostné suroviny / Environmentální biotechnologie
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná -
Mléčné bakterie ve vinařství a studium jejich inhibice
Claudia Sapanelová