Antibiotický rezistom u potravin živočišného původu – Bc. Veronika Ficeriová
Bc. Veronika Ficeriová
Diplomová práce
Antibiotický rezistom u potravin živočišného původu
Antibiotic Resistome in Foods of Animal Origin
Anotace:
Teoretická část diplomové práce je orientována na antimikrobiální látky obecně i se zaměřením na použití antibiotik u hospodářských zvířat, skupiny antibiotik a jejich mechanismy rezistence. Je zde popsán genetický základ antibiotické rezistence charakterizující mobilní genetické elementy i horizontální genový přenos. Antibiotický rezistom zahrnuje všechny typy genů antibiotické rezistence a jejich …víceAbstract:
The theoretical part of the diploma thesis is focused on antimicrobial substances in general and with a focus on the use of antibiotics in livestock and poultry, groups of antibiotics and their mechanisms of resistance. Furthermore, the genetic basis of antibiotic resistance characterising mobile genetic elements and horizontal gene transfer is described here. Antibiotic resistome includes all types …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Magda Janalíková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ficeriová, Veronika. Antibiotický rezistom u potravin živočišného původu. Zlín, 2022. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Polymerázová řetězová reakce jako nástroj detekce a diferenciace kmenů původce moru včelího plodu (Paenibacillus larvae)
Veronika Manišová -
Polymerázová řetězová reakce, průběh a její využití v diagnostice genetických poruch
Jitka Frühbauerová -
Optimalizace parametrů polymerázové řetězové reakce.
Magda VOJTOVÁ -
Optimalizace podmínek polymerázové řetězové reakce pro detekci poškození DNA komplexy oxidu osmičelého a diethylpyrokarbonátu.
Jan SEMER -
Použití polymerázové řetězové reakce pro detekci poškození nativní DNA komplexy oxidu osmičelého a diethylpyrokarbonátu.
Jan SEMER -
Maso ve výuce gastronomie
Michaela Bednaříková -
Podnikatelský plán: Prodejna "Maso-Uzeniny"
Rudolf Gábor -
Králičí maso - zdroj cenných výživových látek
Martin Janulík